Visits4U

COS-TOUR-2015-3-04-1

Descripció del projecte

La qualitat i la disponibilitat de la informació adient pels visitants són considerades igual d’importants. Visits4u vol, per tant, adreçar-se millor a la satisfacció dels clients sota la inclusió turística, focalitzant-se en les habilitats dels empleats i millorant la informació sobre l’accessibilitat. Aquest està implementat a través de formacions, seminaris per a les companyies de turisme locals, cursos d’emprenedoria – demostrant que l’accés significa un bon negoci- i kits d’eines per ajudar a incorporar pràctiques d’inclusió en el camp del turisme.

La relació darrere el projecte deriva de les remarcables investigacions i desenvolupaments a través d’Europa mostrant que l’actitud del personal es classificada com un factor clau per gaudir d’una experiència.

Cap a finals del projecte en cada país soci, visits4u vol establir una forta xarxa de turisme per incrementar la seguretat, el coneixement i compromís de fer els serveis més accessibles i, com a resultat, més sostenibles.

Paquets de Treball

L’acció està estructurada en quatre Paquets de Treball:

Capacitat de construcció

Aquest és el pilar de visits4u; consistirà en incloure cursos de formació adaptats pels socis i pels empleats de l’industria del turisme local, emprenedors i PIMES i orientar el suport dels socis. Aquest paquet inclou el desenvolupament del mòdul de formació de turisme inclusiu testat pels respectius socis d’Itàlia i Bulgària.

Investigació del Disseny d’Itinerari

Els socis han de cartografiar l’estat actual de la disposició dels itineraris proposats en detall i presentar un perfil actualitzat de l’accessibilitat i turisme en la seves regions. Els itineraris proposats seran avaluats per un tècnic d’accessibilitat de Regne Unit.

Desenvolupament del producte i implementació

Aquest inclourà el desenvolupament dels paquets turístics en tres països socis (Grècia, Letònia i Espanya) basat en dos temes: art modern i l’historia. Finalment cada informació d’aquests productes també estarà disponible en el format de llenguatge de signes i lectura fàcil.

Difusió i avaluació

L’últim paquet de treball implicarà la promoció actual del turista als productes i compartir els resultats del projecte a la conferència final a Letònia.

Els socis han d’intentar crear enllaços amb les actuals iniciatives transeuropees – com ara la ENAT (Red europea de turisme accessible) i PANTOU( el directori de serveis transeuropeus del turisme accessible) – per reforçar el patrimoni de visits4us i liderar més sinergies potencials en el futur.

Consorci

Visits4u es compromet amb set socis de sis països: Bulgària, Grècia, Itàlia, Letònia, Espanya i el Regne Unit. El consorci proveeix un bon model de pràctica que porta tots els participants junts i les PIMES generals del sector turístic, organitzacions amb coneixements en els entorns inclusius i les autoritats públiques. Aquest model ofereix un exemple als mecanismes sostenibles i efectius del sector, on la comunitat i les organitzacions de discapacitats poden oferir un compromís continuat amb el negoci del turisme i aconsellar sobre les barreres potencials; al mateix temps les institucions públiques poden ajudar activament a estandarditzar les aplicacions pels serveis del turisme inclusiu a les seves regions.

Socis

Centre for accessible environaments – http://cae.org.uk – Regne Unit

DomSpain – www.domspain.es – Espanya

Nikanor – https://nikanor.bg – Bulgària

Istituto de Sordi di Torino – http://www.istitutosorditorino.org – Itàlia

Municipality of Rhodes – https://www.rhodes.gr – Grècia

Asklipeiades https://pwdservices.gr – Grècia

Apeirons https://www.apeirons.lv – Letònia

Pàgina web

http://www.visits4u.eu 

Xarxes socials

https://www.facebook.com/visits4u