Quality Blended Learning

Potenciar les competències dels educadors per aconseguir un aprenentatge semipresencial de qualitat

2017-1-SI01-KA204-035545

Descripció del projecte

L’aprenentatge semi presencial, de vegades conegut com a aprenentatge combinat o híbrid, és un model d’ensenyament i aprenentatge compost per classes presencials o component de tutorització, combinat amb un component d’aprenentatge online. Segons les dades del Sistema de Gestió d’Adults Educatius de Texas (TEAMS), els estudiants adults que participen en l’aprenentatge semi presencial superen als alumnes que només assisteixen a una aula tradicional, així com als alumnes que realitzen més del 50% dels seus hores de contacte a distància.

L’aprenentatge semi presencial permet als estudiants tenir més flexibilitat, aprenent a diferents ritmes i obtenir una major autonomia. Els alumnes dels centres d’educació d’adults de tot Europa s’enfronten a reptes similars, com la falta d’habilitats bàsiques, la manca de temps a causa de les obligacions familiars i laborals, els mals hàbits d’aprenentatge, la manca de motivació, les qüestions financeres, etc. És per això l’organització i el desenvolupament de cursos d’aprenentatge semi presencial, que poden ser tremendament útils perquè les organitzacions d’educació d’adults responguin a les necessitats abans esmentades.

Objectius

  • Fer que l’ús de l’aprenentatge semi presencial sigui més extens, sistemàtic i estratègic en l’educació d’adults. 
  • Augmentar la consciència sobre la importància i la necessitat de l’aprenentatge semi presencial de qualitat en l’educació d’adults i que els educadors millorin les seves habilitats i coneixements pràctics per impartir els cursos semi presencials d’alta qualitat.

Productes del projecte

  • Formació i suport a educadors: Professors de tres països participaran en un curs de capacitació a l’Institut de Tecnologia de Dublín per aprendre i provar diferents eines per dissenyar cursos semi presencials de qualitat. En conseqüència, es desenvoluparan directrius pràctiques sobre la base de la formació.
  • Plataforma per a educadors amb un nou curs de formació i consells pràctics: Els professors adquiriran una eina magnífica per desenvolupar cursos semi presencials de qualitat: una plataforma amb un curs interactiu – gimnàs (centre d’entrenament) d’aprenentatge semi presencial – i un manual que inclou exemples de bones pràctiques i guia pràctica per a educadors.

Socis 

UPI -Ljudska Univerza Žalec http://www.upi.si/ – Eslovènia

VHS Hannover http://www.vhs-hannover.de/ – Alemanya

DIT School of Computinghttp://www.dit.ie/computing – Irlanda

CCS Digital Education – https://www.ccseducation.com – Grècia

DomSpain – www.domspain.es – Espanya

DLearn – http://dlearn.eu – Itàlia

Pàgina web

www.blenditwell.eu