Open the Door To Europe

2014-1-ESO-1-KA204-004738

Descripció del projecte

L’atur afecta a molta gent en tots els països membres de la Unió Europea, malgrat que hi ha variacions depenent del país. Però en tots ells, sense excepció, la joventut és el segment més desfavorit de la població. La mobilitat lliure entre Europa necessàriament no facilita el problema, els immigrants solen trobar barreres addicionals per a l’ocupació com la falta de habilitats lingüístiques o les diferencies culturals. “Open the Door to Europe” és la iniciativa per adreçar-se en aquests problemes. 

Objectius

  • Millorar la qualitat de l’educació d’adults i formació promovent l’accés de les parts involucrades en la educació d’adults – tan els professors/formadors com els estudiants – per innovar les eines d’ensenyament i els materials didàctics.
  • Proveir als professors amb les eines necessàries per millorar les competències dels idiomes estrangers dels destinataris que són: Joves, tan els aturats que busquen feina com els universitaris graduats que busquen un millor treball en companyies multinacionals. Els immigrants recent arribats que necessiten una inclusió social i laboral i personal administratiu i acadèmic que busqui un ascens en el seu treball actual.

Productes del projecte

  • Un joc basat en els cursos d’idiomes d’anglès, francès, alemany, italià, espanyol, búlgar, lituà, polonès i turc amb materials lingüístics per aprendre sobre les situacions laborals i socials de la vida diària.
  • Metodologia i eines/tallers per a professors per tal d’ajudar-los a perfeccionar les seves habilitats d’ensenyament en el sistema d’educació d’adults.
  • “Gresol de cultures”, o un portal per a que els estudiants puguin xatejar, connectar-se amb natius del llenguatge i aprendre.
  • La Biblioteca de Recursos per a professors i estudiants que consisteix en materials lingüístics, informació intercultural i recursos per a l’ocupació en seccions.

Socis

Wisamar Bildungsgesellschaft – www.wisamar.de – Alemanya 

Collegium Balticum – www.cb.szczecin.pl – Polònia

LatConsul – www.latconsul.lv – Letònia

Nikanor – www.nikanor.bg – Bulgària

Les Cultures – www.lescultures.it – Itàlia

Usak University – www.usak.edu.tr – Turquia 

Pàgina web

http://www.opendoortoeurope.eu