INCREA

Impulsar la inclusió social dels immigrants mitjançant les industries creatives

2017-1-EL01-KA204-036273

Descripció del projecte

El projecte INCREA pretén donar suport a immigrants / refugiats i treballadors socials que treballen amb aquests grups durant el procés d’integració a les societats europees, millorant les seves habilitats lingüístiques i empresarials a través de l’explotació d’eines TIC. Aprofitant els seus antecedents culturals personals, el projecte desenvoluparà un KIT complet de material didàctic enfocat a tractar la falta d’habilitats lingüístiques i laborals adequades (incloses les habilitats digitals) i a promoure l’aprenentatge lingüístic, empresarial i d’habilitats digitals per a fomentar l’esperit emprenedor.

Objectius

Desenvolupar mòduls i activitats formatives que tinguin en compte les diferents característiques concretes i individuals dels participants per tal de donar-los suport en el seu procés d’integració en les societats europees, millorant, al mateix temps, les seves competències comunicatives i empresarials. 

Productes del projecte

  • El manual “D’immigrant a emprenedor creatiu” que ajudarà els futurs empresaris creatius a dirigir i desenvolupar el seu negoci. Definirà un conjunt de consells per a empresaris creatius disposats a aprendre “com administrar un negoci”. També contindrà una “secció tècnica” centrada en qüestions com: com obtenir un préstec, com redactar un pla de negocis o com dissenyar un model de negoci.
  • Una eina TIC basada en els jocs formatius: en aquest context, es crearà una eina basada en el manual per fomentar l’esperit emprenedor i explotar el rerefons cultural personal. Aquest rerefons, serà la base per aplicar noves idees creatives en el desenvolupament d’un negoci. El joc estarà dissenyat i personalitzat especialment perquè els participants comprenguin de manera genuïna els principis i conceptes del projecte INCREA.

Socis

CCS Digital Education – http://www.ccseducation.com – Grècia

MateraHub – http://www.materahub.com/en – Itàlia

DomSpain – www.domspain.eu – Espanya

UPI – www.upi.si – Eslovènia

Società Cooperativa Sociale Onlus (Arnera) – www.arnera.org – Itàlia

Coopération Bancaire pour l’Europe: CBE – www.cbe.be – Bèlgica

Pàgina web

www.increa.erasmusplus.website/

Xarxes Socials

https://www.facebook.com/increaproject