Four Elements: legends & stories

Millorar l’aprenentatge d’idiomes estrangers i les competències interculturals dels adults mitjançant l’aprenentatge online

2018-1-BE02-KA205-046866

Descripció del projecte

Aquest projecte Erasmus+, de 24 mesos de durada, és una iniciativa que pretén promoure l’estima i la conscienciació sobre la importància de la cultura i el patrimoni a la UE, i formar educadors que treballen amb adults perquè els proporcionin les competències i capacitats, especialment en idiomes i noves tecnologies, necessàries en el mercat laboral actual. Abordar aquestes preocupacions que són transversals a la UE, com ara les competències lingüístiques o la digitalització de l’educació, serà una prioritat en aquest projecte.

Objectius

  • Treure el màxim rendiment a valors culturals d’arreu d’Europa que de forma comuna s’associen als quatre elements (terra, aigua, aire i foc).
  • Fer més accessible el patrimoni cultural als ciutadans europeus.
  • Que els educadors aprenguin a usar-lo com a recurs per millorar les competències lingüístiques i interculturals dels seus alumnes.

Resultats del projecte

  • Una eina interactiva, amb un recull de llegendes i històries d’arreu d’Europa relacionades amb els quatre elements (terra, aigua, aire i foc).
  • Un llibre digital amb llegendes nacionals i històries relacionades amb els quatre elements amb directrius sobre com usar-les en contextos d’ensenyament de llengües estrangeres. 
  • Recomanacions metodològiques per a educadors d’adults.
  • Un E-book. El consorci espera desenvolupar i oferir materials educatius innovadors presentats en un E-book, que consistirà en llegendes i històries europees – donant visibilitat als valors i principis europeus implícits, especialment adaptats a alumnes amb necessitats especials.

Socis

CVO Kempen (coordinador) – www.edukempen.be – Bèlgica

DomSpain – www.domspain.es –  Espanya

The Central Library of Voru County – www.lib.werro.ee –  Estònia 

Les Apprimeurs – www.utzo.si – França

Istituto dei Sordi di Torino – www.istitutosorditorino.org/França – Itàlia

Slovenian Third Age University – www.lesapprimeurs.com – Eslovènia

MyArtist – www.myartist.gr – Grècia

Pàgina web

www.4-elements.eu  

Xarxes socials

https://www.facebook.com/4elementsEUKA2/