FaVET
Facilitació per a formadors i professors de Formació Professional
2021-1-ES01-KA220-VET-000034622
DESCRIPCIÓ
Les transformacions digitals a Europa continuen accelerant-se a través del desenvolupament de noves tecnologies emergents. L’esclat de la COVID-19 ha causat una interrupció significativa a la provisió de oportunitats d’educació/formació/mobilitat per estudiants, professors i educadors en tota la UE. Totes les institucions han tingut que adaptar-se per poder brindar preparació i educació i han recorregut a la formació online.
La feina dels preparadors s’ha vist obligada a evolucionar a causa de l’augment de l’ús de les eines digitals. Els mètodes de preparació estan canviant: preparació oberta i a distància en ordinadors, mòbils o tablets. La capacitació en mobilitat està desenvolupant l’esmentada capacitació a través d’una xarxa d’internet en una situació mòbil i el context de capacitació s’ha d’adaptar a aquest canvi social amb la previsió de contingut breu de capacitació a demanda. En conseqüència, aquest desenvolupament requereix noves habilitats digitals i transversal per a professors/preparadors amb la fi de recolzar als estudiants en el seu procés d’aprenentatge online. El desenvolupament de noves habilitats pel preparador/professor que s’ha convertit en “facilitador d’aprenentatge”, així com omplir el buit de recursos didàctics que permetin la posada en marxa de sistemes de formació semi presencial sobre temes vinculats a l’evolució de la professió de formador.
OBJECTIUS
- Emplenar els buits respecte a les noves competències requerides dels formadors/professors.
- Ajudar-los a adaptar-se a un nou entorn FP i noves relacions amb els estudiants.
- Recolzar als estudiants en el seu procés d’aprenentatge amb equips capacitats i el lliurament de capacitació d’alta qualitat.
- Desenvolupar Recursos Educacionals Oberts (Open Educational Resources OER) amb nous mètodes i eines per donar una educació de qualitat i inclusiva i una formació a través de mitjans online i virtuals.
RESULTATS DEL PROJECTE:
- Via electrònica: consisteix en un mapa de competències i uns 60 micro-mòduls (micro-aprenentatge).
- Eines educacionals basades en jocs.
- Models d’enginyeria en línia.
GRUPS DESTINATARIS:
- Professors.
- Formadors.
SOCIS
- DOMSPAIN SLU – www.domspain.eu – Spain
- IFPRA Normandie – www.ac-rouen.fr – France
- Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina www.bucovinainstitute.org – Romania
- FUNDACIJA PRIZMA – www.fundacija-prizma.si – Slovenia
- Institut Julio Antonio – www.iesjulioantonio.cat – Spain
- Competence Centre – www.36and6.pl – Poland
- Kouvolan kaupunki – www.kouvola.fi – Finland
LLOC WEB
SOCIAL MEDIA