DIGIT

“Potencia les habilitats per a un ús responsable de la identitat online”

2017-1—PL01-KA204-038433

Descripció del projecte

DIGIT és un projecte europeu que vol impulsar les competències digitals per a un ús responsable de la identitat online. Mitjançant aquest projecte, el consorci té com a objectiu investigar les implicacions de la identitat digital per als adults i proporcionar els instruments educatius necessaris i les eines de suport per a educadors d’adults

Les competències digitals són actualment una de les prioritats educatives clau de les institucions de la UE. Si bé les habilitats digitals es consideren necessàries per a satisfer les necessitats del mercat laboral, els conceptes de “ciutadania digital i identitat” plantegen un desafiament cada vegada més gran per a la societat. Les persones que poden o no tenir coneixements digitals, inclosos els anomenats “nadius digitals”,  han d’estar informats i ser conscients de com es rastreja la seva identitat i la seva empremta a Internet.

Objectius

  • Proporcionar algunes pautes elementals per minimitzar les amenaces cibernètiques respecte a les dades de les persones i les amenaces a la imatge pública, i per tant també aborda aspectes de l’assetjament cibernètic i el discurs d’odi.

Resultats del projecte

El desenvolupament de l’estratègia de capacitació DIGIT, que preveu el desenvolupament de materials de capacitació per a educadors d’adults en una plataforma online, es provarà en una sèrie de projectes pilot. Els resultats dels projectes pilot s’inclouran en un informe amb recomanacions de polítiques adreçades als responsables polítics a nivell de la UE, que es presentarà a la conferència final del projecte al novembre de 2019.

Socis 

INnCREASE (Coordinador)- http://inncrease.eu/  Polònia

Ploton – http://platon.edu.gr – Grècia

Lifelong Learning Platform – http://lllplatform.eu/ –  Bèlgica

Inova – http://www.inovaconsult.com – Regne Unit

DomSpain – www.domspain.es – Espanya

Dlearn – http://dlearn.eu – Itàlia

UPI – https://www.upi.si – Eslovènia

Pàgina web

www.digitproject.eu