COMPASS

Millorar la motivació dels estudiants més grans per aprendre mitjançant materials culturals

2020 – 1 – FR01 – KA2020 – 080485

Descripció del projecte

COMPASS és una iniciativa que neix de la necessitat identificada en els països dels socis de motivar als alumnes de més edat a prendre una part més activa en l’aprenentatge al llarg de tota la vida. Per tal de motivar a la gent gran a millorar els seus coneixements d’idiomes estrangers, els educadors han d’estar equipats amb les tècniques i estratègies necessàries per fer-ho. COMPASS té com a objectiu millorar el desenvolupament professional dels educadors que treballen amb adults grans mitjançant noves oportunitats de formació que permetin elaborar materials d’aprenentatge basats en el patrimoni cultural.

En aquest projecte, els alumnes més grans, amb el suport d’educadors d’adults, prepararan materials en idiomes estrangers basats en elements culturals de les seves comunitats. Al seu torn, els educadors d’adults augmentaran els seus coneixements sobre el disseny de l’ensenyament en entorns d’aprenentatge d’idiomes estrangers informals i no formals i sobre la inclusió social dels alumnes més grans.

El projecte COMPASS serà l’impulsor de la motivació dels estudiants adults per participar en el procés d’aprenentatge permanent, al mateix temps que augmentarà l’apreciació del patrimoni local i comú europeu.

Objectius

Millorar el desenvolupament professional dels educadors d’adults mitjançant noves oportunitats de formació que permetin elaborar materials d’aprenentatge d’idiomes estrangers basats en el patrimoni cultural.

Productes del projecte

  • Una plataforma oberta amb un banc d’eines per als educadors d’adults.
  • Un curs semipresencial “Narratives culturals com a factor de motivació per l’aprenentatge en estudiants adults” per a educadors d’adults.
  • Un llibre digital “COMPASS: Construint la identitat a través de la memòria cultural”.
  • Rutes culturals de localització virtual.

Socis

Kreisvolkshochschule Norden (Coordinador) – https://kvhs-norden.de Alemanya

DomSpainwww.domspain.esEspanya

Zini Foundation – http://zinifoundation.euLetònia

Dante – Croàcia

Polygonalhttps://www.polygonal.ngoItàlia

UNAVE – https://www.unave.pt – Portugal

UAVEIRO – https://www.ua.pt Portugal

Pàgina web

http://www.eucompass.eu/